Marković i Radojević o Stovrag i privrednicima

ČAČAK, 30. oktobar 2019. (MNA) – Potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Violeta Marković izjavila je danas da je od Ministarstva zdravlja dobila istu dokumentaciju, kao pre deset meseci, u vezi subspecijalizacije za bivšu koleginicu iz grupe građana “Za napredniji Čačak” dr Tanju Stovrag, dodajući da će nove podatke dobijene iz čačanske Bolnice dostaviti tužilaštu.

Marković kaže da je dokumentaciju dobila i iz Opšte bilnice u Čačku, između ostalog i ugovor o realizovanju specijalizacije iz oblasti gastroenterohepatologije između Vojnomedicinske akademije (VMA) i čačanske bilnice.

Prema njenim rečima, u ugovoru piše da se Stovrag šalje na užu specijalizaciju, kao i da su navedeni detaljni finansijskim troškovima.

“Od direktora Opšte bolnice Čačak nisam očekivala da će iskoristiti rešenje ministarstva bez imena doktorke koju šalje na užu specijalizaciju van konkursa koje je Ministarstvo zdravlja rapisalo. Konkurs je istakeo u avgustu, a on je u septembru tražio od Zavoda za javno zdravlje da se izjasni o potrebi uže specijalizacije i van konkursa unutar bolnice. Možda je još neko od lekara želeo da ode na tu specijalizaciju”, navela je Marković.

Ona je između ostalog upitala i kako su direktor i menadžment Bolnice opravdali odsustvo Stovgar od septembra 2018. do februara ove godine, kada je kako tvrdi, boravila na VMA, imajući u vidu da je uža specijalizacija počela u pre mesec i po dana.

“Kada jednog dana sve pođe u životu, pa će i ovakva vlast proći, nadam se da će tada biti neki ljudi na vlasti koji će ovakve stvaro dovesti u red da se nikada više ne dešava. Ako nemamo pravni sistem, nemamo pravnu državu, onda je upitno uopšte kako država može da zaštiti građene što je njena obaveza”, naglasile je Marković.

Osvrćuću se na nedavno pismo Unije Čačak 2000, u kom su navedenu problemi sa kojima se suočavaju, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević, kaže da su identične teme imali tokom kapmapnje 2016. godine kao grupa građana “Za napredniji Čačak”.

Radojević je podsetio da je pre četiri godine privrednim udruženjima ponuđena saradnja i potpisivanje ugovora.

“U tom predlogu je bilo da predstavnici privrede imaju dva člana u Gradskom veću, a tri Savetu gradonačelnika. Predlog je bio da u socio-ekonomskom savetu budu predstavnici udruženja, a da u slučaju privatizacije bilo kog preduzeća budu obavešteni svi privrednici i da daju svoje mišljenje”, istakao je Radojević.

On je odgovarajući na pitanje novinara, rekao da u radu lokalnog parlamenta, kao opozicija, delimično učestvuju pojedini odbornici grupe građana “Za napredniji Čačak”, dodajući da će tako delovati sve dok ne istekne mandat sadašnjem sazivu. (kraj) ml

Download

SLUG: POLITIKA-NARODNA-BOLNICA

Geografska odrednica: Čačak, Srbija
Datum: 30.10.2019.
Događaj: Konferencija za novinare Narodne stranke
Ličnosti:
Ton: prirodan ton / srpski
Trajanje: 4:27
Izvor: MNA / Telemark
Ograničenja: TV & INTERNET: pristup svima
Format: HD (1920 x 1080) (16:9)OPIS VIDEO KLIPA:
ČAČAK, SRBIJA (09. FEBRUAR 2019.) (MNA – pristup svima)
1. Razni kadrovi Opšte bolnice
2. Dolauak vozila hitne pomoći
3. Zgrada Opšte bolnice
ČAČAK, SRBIJA (23. NOVEMBAR 2018.) (Telemark – pristup svima)
4. Odbornica Tanja Stovrag dok daje izjavu
ČAČAK, SRBIJA (30. OKTOBAR 2019.) (MNA – pristup svima)
5. Širok kadar sa konfererencija za novinare Narodne stranke
6. Krupan kadar potpredsednice Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Violete Marković
7. Ruke
8. IZJAVA POTPREDSEDNICE GRADSKOG ODBORA NARODNE STRANKE U ČAČKU VIOLETE MARKOVIĆ O SUBSPECIJALIZACIJI (NA SRPSKOM)
ČAČAK, SRBIJA (09. FEBRUAR 2019.) (MNA – pristup svima)
9. Razni kadrovi Opšte bolnice
ČAČAK, SRBIJA (30. OKTOBAR 2019.) (MNA – pristup svima)
10. Natpis na vratima Gradski odbor Čačak
11. Novinar fotografiše
12. Marković
13. Novinar
14. Kamera
15. IZJAVA POTPREDSEDNICE GRADSKOG ODBORA NARODNE STRANKE U ČAČKU VIOLETE MARKOVIĆ O DRŽAVI (NA SRPSKOM)
16. Širok kadar sa konfererencija za novinare Narodne stranke
17. Krupan kadar predsednika Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Aleksandra Radojevića
18. Ruka, olovka, naočare
19. Ruka olovka
20. IZJAVA PREDSEDNIKA GRADSKOG ODBORA NARODNE STRANKE U ČAČKU ALEKSANDRA RADOJEVIĆA O PREDLOGU PRIVREDNICIMA (NA SRPSKOM)
21. Širok kadar sa konfererencija za novinare Narodne stranke
22. Krupan kadar Radojevića
23. Natpis Narodna stranka