Bokseri Srbije spremni za „Zlatnu rukavicu“


PANČEVO, 25. novembar 2019. (MNA) – Prestižni međunarodni turnir u boksu, koji ove godine slavi 62. rođendan „Zlatna rukavica“ biće održan u Pančevu od 28. do 30. novembra, a kako su saopštili organizatori učestvovaće 97 takmičara iz 21 zemlje.

Domaća boks selekcija u fazi je jakih priprema za ovo takmičenje koje će biti najjače u poslednjih 20 godina, navode u Bokserksom savezu Srbije

Tradicionalni i veoma cenjeni međunarodni turnir, koji je i najznačanije takmičenje za naše momke u finišu sezone, ovaj put okupiće selekcije iz 21 zemlje, pola bokserske Evrope.

Ovogodišnja “Zlatna rukavica” ugostiće sijaset vrhunskih boks imena svetske scene, među kojima i evropske, svetske i olimpijske šampione poput Klementa Rusoa (dva puta olimpijsko srebro, dva puta šampion sveta, jednom šampion evrope i mediterana).

Očekuju su vrhunski mečevi, borbe u kojima će svaki bokser izgarati za pobedu, uz vrhunsku scenografiju.

“Ovogodišnja “Zlatna rukavica” je i najvažniji kontroli turnir za sve boksere iz Evrope uoči kvalifikacija za Olimpijske igre.

Kvalifikacije će biti održane u Londonu krajem marta i zato će svi u Pančevo doći u najjačim sastavima.

Finale je na programu 30. novembra 2019. sa početkom od 19 časova.

Selektor Bokserske reprezentacije Srbije Milan Piperski na pripremama je imao širi spisak reprezentativaca, sada sledi izbog za takmičenje onih koji su najbolji i najspremniji u ovom trenutku i koji će predstavljati Srbiju u Pančevu, dok će ostatak boksovati ispred klubova.

“Zlatna rukavica 2019. ujedno je i kvalifikacioni turnir za sve naše selekcije za sve pripreme i takmičenja koja slede, od prvenstva Balkana u Turskoj do kvalifikacija za Olimpijske igre”, istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Piperski, uoči turnira kaže da će učiniti sve da trofej ostane u rukama srpskih boksera koji se za ovo takmičenje trenutno spremaju zajedno sa bokserima iz Italije, Moldavije, Alžira i Ukrajine.

Trofej osvojen 2018. u Nišu brani naš reprezentativac, teškaš Vladan Babić koji veruje da za vikend u Pančevu može ponoviti uspeh.

„Zlatna rukavica“ danas je turnir na kojem ponovo boksuju samo šampioni koji obećavaju sjajne borbe.

Podsećanja radi, čuveni „Meč šampiona“ za trofej „Zlatna rukavica“ prvi put je održan 1957. godine u Beogradu, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog, samim tim i srpskog boksa.

Osvajači „Zlatne rukavice“ bili su čuveni šampioni tadašnjeg vremena – Beneš, Parlov, Puzović, Ristić, braća Kačar, Rusevski, Vujković, Džakula i mnogi drugi iz plejade šampiona nekadašnje države. (kraj) ml

Preuzmite tekst


  • File size: 263 KB Downloads: 40

Geografska odrednica: Pančevo, Srbija
Datum: 25.11.2019.
Događaj: Konferencija za novinare uoči međunarodnog turnira u boksu
Ličnosti:
Izvor: MNA/BSS